Biografie

Mijn naam is Sirwan Raouf en ik ben geboren in 1960 in Koerdistan/Irak. Sinds 1982 ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar. Mijn werk wordt vanaf 1995, individueel of met andere beeldend kunstenaars, geëxposeerd bij galeries en op kunstbeurzen.

In 1979 begon ik een studie aan de universiteit van Bagdad met als specialisatie bodemonderzoek. In die tijd ontstond mijn fascinatie voor de klei, het materiaal waarmee ik ben gaan werken. In 1983 besloot ik een cursus keramiek en beeldhouwtechnieken te volgen bij het centrum voor kunst en cultuur in Bagdad. Mijn belangstelling voor beeldende kunst en het zelf scheppen ontwikkelde zich, wat resulteerde in een serie bronzen beelden, waarin de mensfiguur centraal staat.

Werkwijze

Door spontaan en direct te werken, blijf ik dicht bij mijn gevoel. Dat is belangrijk, om bij de kern te komen en de beleving zo sterk mogelijk uit te drukken. Ik laat mijn vingerafdrukken na in mijn werk, mijn expressie en emotie. De emotie drijft en inspireert mij. Gedurende het hele proces, van de zachte was tot het harde brons of gips, voel ik mij sterk verbonden met het materiaal. Belangrijke thema’s in mijn werk zijn: vrede, intimiteit en liefde – en het zoeken daarnaar. Door de vorm zo simpel mogelijk te houden creëer ik afstand tot de chaos van het leven. In eenvoud ligt kracht.

[Canvasio3D Scene=1]